Om Bilbingo

Om Bilbingo

Bilbingo eller "Drive in Bingo", som det också kallas, är faktiskt inte bara vad det låter som och man ska inte ha förutfattade meningar. Det handlar också om umgänge, fika och framför allt några timmars spänning. Ju högre vinsterna är desto mer ökar spänningsfaktorn. På de flesta spelplatserna varierar vinsterna (kontanter idag) från ett par 100 upp till 1000 - 1500 kronor/rad, ofta finns potter mm på bl.a. 10 - 15 - 25 - 30 000 och i extremfall som grädde på moset 50 - 75 - 100 - 150 000 kronor på en rad!

En normal insats för c:a tre timmars spel ligger på ungefär 150 - 250 kronor per person. Bilbingo har, från att ha varit ett evenemang med töntstämpel där många sett ner på spelet och de spelande, vuxit och omsätter idag en ansenlig summa pengar som kommer föreningslivet på orten väl till nytta.

Alla funktionärer, de flesta medlemmar och idrottsutövare i arrangerande idrottsklubb/ar som hjälper till vid en speldag brukar ställa upp och jobba helt gratis. Idag spelar alla sorters människor, gammal som ung.

Många har upptäckt att man vid fint väder kan sitta ute i det fria på en solstol bredvid sin bil och fördriva några timmar, andas frisk luft och umgås samtidigt som man råkar "dutta in" full bricka i något av spelen, kanske 10 - 15 eller varför inte 150 000 kronor rikare!

Bingons historia

I Sverige arrangerades det första organiserade bingospelet 1961 i Skåne. Det var ett experiment för att försöka få in pengar till klubbkassan och resultatet blev en succé. Bingospelet spred sig som en löpeld och i slutet av 1960-talet spelades det bingo på cirka 500 platser runt om i landet. Källa: http://www.svenskbingoguide.com/bingo-historia.php

Länsstyrelsen utfärdar lotteritillstånd, sköter kontrollen och beslutar vilka föreningar som får vara förmånstagare och godkänner avtal. Bingohallarna delar ut hundratals miljoner varje år direkt till det lokala föreningslivet. Sedan bingoverksamheten startade i Sverige på 1960-talet har den genererat över 10 miljarder kronor i nettobehållning. Dessa pengar är och har varit avgörande för många föreningars överlevnad.

I takt med minskade bidrag och besparingar i stat, landsting och kommuner kommer bidragen från bingoverksamheten att spela en allt viktigare roll. I hela Sverige spelar över en halv miljon människor regelbundet bingo. I England och USA är spelet ännu större. Där finns bingohallar som rymmer flera tusen personer. I svenska bingohallar är den högsta kontantvinsten ett basbelopp. Vid specialarrangemang, där man spelar samtidigt i flera hallar, kan vinsten gå ända upp till 100 000 kronor. Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bingo


2010-09-22 21:38

 

<- Tillbaka